Tähystyskupu Salpa-asemassa

Tähystyskupu Salpa-asemassa
Kymmenen tonnia "pehmeää" valuterästä teräsbetonikorsun katolla.

lauantai 6. marraskuuta 2021

Toinen painos tulee, muutaman virheen korjaus

Salpalinja Suomen suoja -kirja on saanut hyvää palautetta ja myös kiitosta helppolukuisuudesta. Isänpäivä ja kohta joulukin on ovella. Kirjaa on myynnissä kautta maan kirja- tai verkkokaupoissa. Esimerkiksi Haminassa kirjaa myy ainakin Salpakirja Oy:n Kirjaspotti, Suomalainen kirjakauppa ja marraskuun ajan viikonloppuisin la-su klo 10-16 Wanha Veteraani, Kadettikoulunkatu 7. Kirjaa saa myös kirjoittajalta, soita 040 504 0293 tai laita viesti terhoahonen2@gmail.com.

Kirja on kustantajan mukaan käynyt hyvin kaupaksi. Toinen painos tulee. Siitä on kustantajan päätös. Mutta kirjapainojen paperipuutteen takia painos siirtyy ensi vuoden puolelle; joulumyyntiin kustantajan mukaan kirjaa on ainakin tällä tietoa vielä hyvin saatavissa.

Sitten kirjan muutamiin tahattomiin virheisiin.

Tähän asti saamassani lukijapalautteessa ei ole törmätty kirjan sisältövirheisiin, ainakaan minulle niistä ei ole tietoa tullut. Muutaman tahattoman virheen olen itse huomannut ja Salpalinjan arkistoasiantuntija Juha Kilpeläinen on löytämäänsä tietoon perustuen kyseenalaistanut parikolme asiakohtaa. Ja jos virheitä lisää tulee, päivitän sitä mukaan tässä alla olevaa ”virhelistaa”.

Salpalinja Suomen suoja -kirjassa tähän mennessä huomaamani / kuulemani virheet:

sivu 45, 4. kpl: Talvisodan yleiskokemus ole selvä > …yleiskokemus oli selvä

sivu 87, 4. kpl: … aikoihin kumipyörätraktoreita ei sanottavasti ollut… > aikoihin kumipyörätraktoreita oli 60 traktorista noin puolet.

sivu 133, viim kpl: 155 K/77 > 155 K 77

134, viim kpl: 107 K/ 77 >  107 K/77

sivu 143, 1.kpl: LinP 4 > Lin.P 4  ja LinP 5 > Lin.P 5

sekä samassa kappaleessa lisätään sen viimeiselle riville …Luumäelle ja Ylämaalle Lin.P 5.

sivu 234: kursiivitekstin puolivälissä: Jokin > Jonkin

sivu 299, 2.kpl: seiskatien > kuutostien

sivu 354, 2. kpl: Pervitiiniä ja viinaakin käytettiin piristeinä sillä seurauksella… > Piristeitä ja viinaakin käytettiin sillä seurauksella, että…

sivu 466, 3. kpl: 18 mm > 19 mm

Mainittakoon, että kirjassa käytettyjen tykkimallien merkinnöissä on kirjavuutta, kahta tapaa, joka johtuu kirjassani käyttämistäni kahden kirjallisen lähteen eri merkintätavoista; molemmat ovat siis oikeita tai jompikumpi väärin. Hyvällä tahdolla asia tulee ymmärretyksi, oli sitten lukujen ja kirjainten välissä välilyönti tai /-viiva (kauttaviiva).

Mahdollisista muista virheistä tai asioista voi antaa palautetta terhoahonen2@gmail.com

Kiintoisia lukuhetkiä edelleen!

TERHO AHONEN

Ei kommentteja: