Tähystyskupu Salpa-asemassa

Tähystyskupu Salpa-asemassa
Kymmenen tonnia "pehmeää" valuterästä teräsbetonikorsun katolla.

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Lehdistötiedote Salpavaelluksesta


Tiedote 7.6.2013
Lehdistölle vapaasti käyttöön

Kenraalit kärjessä Salpavaelluksella

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen osallistuu 20. Salpavaellukselle. Hän tutustuu Eteläisen rantamaan reitin alkupäähän Virolahden Ravijoella perjantai-iltana 28. kesäkuuta. Ennen sitä hänet tapahtuman suojelijana perehdytetään lyhyesti vaelluksen historiaan ja Salpalinja-museoon Miehikkälässä.

Itä-Suomen sotilasläänin komentaja, tuore kenraalimajuri Veli-Pekka Parkatti vaeltaa sunnuntaina 30. kesäkuuta aamupäivällä Miehikkälässä. Hän kulkee loppupätkän Luumäen linnoitteet sekä lasten ja nuorten Laatuaikaa linjalla –reittien mukana.  Hän ottaa myös vaeltajat vastaan ja puhuu  tapahtuman päättävässä avoimessa maanpuolustusjuhlassa Miehikkälän Salpalinja-museolla.

Juhlan yhteydessä paljastetaan Kymenlaakson Rauhanturvaajien pystyttämä Rauhan rakentajat –muistomerkki. Sen paljastaa Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, kenraaliluutnantti evp Paavo Kiljunen. Rauhanturvaajat osallistuvat vaelluksen polkupyöräreitille.

Kiinnostus juhlavaellusta kohtaan on ennakkoon aiempia vuosia selvästi suurempi. Ilmoittautumisaikaa on juhannukseen saakka. Reittikuvaukset ja ohjeet löytyvät salpavaellus.net –sivuilta.

Salpavaelluksen maanpuolustusjuhla on tällä kertaa myös osa Salpalinjan Perinnehdistyksen vuotuista Salpaperinnepäivää. Puolustusvoimista toimintaa paikalla esittelee Kymenlaakson aluetoimisto.

Juhlaa tahdittavat Rakuunasoittokunta sekä rauhanturvaajien Faitterit-soittokunta. Tangokuningas Jukka Hallikainen esiintyy PV:n entisen ylikapellimestari Harri Saksan säestyksellä. Raija Bernitziä säestää Pertti Husu. Juhlan juontaa Antti Pakkanen.

Lisätietoja:

Vaellusjohtaja Risto Sivula, 044 080 4616 tai työ 050 581 0454

Tiedottaja Terho Ahonen 040 504 0293

Ei kommentteja: