Tähystyskupu Salpa-asemassa

Tähystyskupu Salpa-asemassa
Kymmenen tonnia "pehmeää" valuterästä teräsbetonikorsun katolla.

maanantai 15. lokakuuta 2012

Pääosin myönteistä Miehikkälässä

Lokakuun alun blogissani yritin virittää Salpalinjasta huolta kantavia kansalaisia ”kiusaamaan” kuntavaaliehdokkaita pitkin itärajaa ja kysymään heidän mielipidettään mahdollisista kehittämistoimista linnoituksen museaalisessa ja matkailullisessa käytössä paikkakunnillaan. Prosessi on tietysti vielä kesken, mutta jotain pääsen tässä sentään kommentoimaan kotikunnastani.

Kymen Sanomien vaalikoneeseen on vastannut vain hieman yli puolet Miehikkälän ehdokkaista. Se on hämmästyttävän vähän; jotakinhan sekin tietysti kertoo kyseisten ehdokkaiden innokkuudesta vaikuttaa. Ennakkoäänestys alkaa jo ylihuomenna.

Minua kiinnostaa tässä yhteydessä tämän blogin aiheeseen liittyen vain ko. vaalikoneen kysymys koskien kunnan rahojen käyttämistä Salpalinjan matkailulliseen kehittämiseen.

Miehikkälän ehdokkaista, siis vastanneista, kuitenkin 61 prosenttia on samaa tai jokseenkin samaa mieltä, että kunnan kannattaa olla aktiivinen Salpalinjan kehittämisessä. Itse asiassa vain kaksi ehdokasta tyrmää Salpalinjaan sijoittamisen täysin! Ylen maakuntaradion vaalitentissä asiaa sivuttiin Miehikkälän museotoimen henkilöstön suuruudella. Vain demareiden edustaja näki sen ylimitoitettuna.

 Minusta tulos on myönteinen. Ja miksi ei olisi. Eipähän Miehikkälässä juuri muuta ole, jolla erottua maan kaikista muista luonnonkauniista paikkakunnista! Uutta ”tykkimäkeä” tai veturimuseoa ei Miehikkälään kannata perustaa, kun rataakaan ei ole. Salpalinja on historiallinen, koko Suomen nykyhyvinvointiinkin välillisesti vaikuttanut tosiasia. Siinä ei ole mitään keinotekoista.

 Miehikkälä on jo yli neljännesvuosisata sitten valinnut oman ”tykkimäkensä”. Se on Salpalinja-museo ja siihen liittyvät toiminnat. Sen infra nimenomaan Salpalinjaa koskien on maan parasta. Kysymys on nyt siitä, haluaako Miehikkälän kunta pitää paikkansa maan kärjessä, olla alansa ykkönen myös tulevaisuudessa. Tuon paikan ottajia on!

On tietysti selvää, että vaalien jälkeen harva nyt myöntävästi vastanneista ja mahdollisesti päättäjiksi valituista muistaa Salpalinjaa hyvällä ajatelleensa. Sillä ei ole paljon merkitystä, että minä muistan!

Oli miten oli, eihän Salpalinja Miehikkälää tai muita itärajan kuntia yksin pelasta. Minun mielestäni hyvänä hiivana se voisi niiden elinkeinotaikinassa kuitenkin olla.

Ei kommentteja: