Tähystyskupu Salpa-asemassa

Tähystyskupu Salpa-asemassa
Kymmenen tonnia "pehmeää" valuterästä teräsbetonikorsun katolla.

lauantai 7. lokakuuta 2017

Salpalinja-seminaari loppuunmyyty

Myönteinen signaali tämäkin, Kymen Sanomat käsittelee Salpalinjaa pääkirjoituksessaan 8.10.2017:
http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---P%C3%A4%C3%A4kirjoitukset/2017/10/08/Salpalinjan%20valtti%20on%20historia/2017322763802/67

* * *

Ihmeitten aika ei ole ohitse. Todella outo ja ihmeellinen tilanne on tämän kirjoittajalla huomenna Miehikkälässä. Olen karkeasti ainakin 40 vuotta muun touhuni ohessa, joko itse tapahtuman osajärjestäjänä, mukanaolijana tai pyydettynä tiedottajana, yrittänyt levittää sanaa tapahtumista ja saada niihin ihmisiä osallistumaan. Menestys on vaihdellut laidasta laitaan. Mutta koskaan ennen huomista ei ole käynyt niin, että tapahtuma, johon osallistun, on ”loppuunmyyty”!

Minulla ei ole asiaan osallisuutta. Silti tuntuu kerrassaan hirveältä tässä ja nyt sanoa, että älkää hyvät ihmiset tulko huomenna Salpalinja-museolle Salpalinja-museo 30 vuotta –seminaariin, jos ette ole ennakkoon ilmoittautuneet. Tupa on täysi! Vain nopeimmat ennakkoilmoittautuneet saavat istuimen alleen. Aikamoista!

No ehkä pitkä iltapäivä vapauttaa joitakin hajapaikkoja ainakin osaksi aikaa seminaaria; innokkaimmat kokeilkoot omalla riskillään. Luvassa on joka tapauksessa kolme kovan luokan esitelmää Salpalinjasta, kaikki em. luennoitsijat ovat omista aiheistaan tohtorin väitöskirjaa valmistelevia tutkijoita.

* * *

Toivottavasti tuo ennakoi samaa myös SuomenSalpa – dokumentti maanpuolustustahdosta –elokuvan ensiesitykseen. Sehän on 26.11.2017 Lappeenrannassa. Asiasta alkaa tiedottaminen viikon parin sisällä.

* * *

Toivottavasti tuo ennakoi samaa myös eduskunnan pikkuparlamentissa, kansalaisinfo-tilassa Helsingissä 29.11.2017 pidettävään Salpalinja – itsenäisyyden monumentti –tilaisuuteen. Siinä esitellään paitsi em. elokuvaa myös samannimistä kesällä ilmestynyttä kirjaa ja yleensä Salpalinjaa. Siitä eduskunta tiedottaa sitten aikanaan.

* * *

Ja vielä tiedotuksellinen paradoksi.

Haminan kansalaisopisto manasi minut 1990-luvun alkupuolella valmistelemaan ja pitämään Miehikkälän ja miksi ei myös Virolahden yhdistys- ja vapaaehtoispuurtajille tiedotuskurssia syyslukukauden opintopiirinä. Kun silloin vielä lehtimiehenä ymmärsin tiedottamisen kertakaikkisen tarpeellisuuden, innostuin, valmistelin opetusaineiston ja menin riemurinnoin opintopiirin aloitusiltaan. Puoli tuntia yli alkamisajan odotelleena lähdin kotiin; ensimmäistäkään asiasta kiinnostunutta ei paikalle tullut. Ei vaikka tiedotuskurssin tiedotus oli hoidettu niin hyvin kuin suinkin osasin.

Sen jälkeen kuulin jälleen valituksia siitä, kuinka ihmiset eivät osaa tulla suurella vaivalla järjestettyihin tapahtumiin, vaikka niistä ei ole mitään kerrottu!


TERHO AHONEN

Ei kommentteja: