Tähystyskupu Salpa-asemassa

Tähystyskupu Salpa-asemassa
Kymmenen tonnia "pehmeää" valuterästä teräsbetonikorsun katolla.

lauantai 9. toukokuuta 2015

Ilmoittaudu SalpavaellukselleNyt vihdoin on pieni energinen hetki ja käytän sen tämän blogin yhden tarkoitusperän, Salpavaelluksen markkinoimiseksi.

22. Salpavaellus on kohta käsillä. Ilmoittautuminen alkaa vähitellen kiihtyä. Perinteiseen tapaan vaellukselle osallistumispäätöksiä konkretisoidaan ilmoittautumalla tuossa touko-kesäkuun vaihteen kahtapuolen. Tähän mennessä meillä on jo muutama kymmenen ilmoittautujaa, joka on ajankohtaan nähden enemmän kuin ”terhonmuistiin”.

Varsinkin suojelija Reserviläisliitto on ollut aktiivinen vaelluksen tiedottamisessa. Näkyvyyttä on ollut sekä liiton oman jäsenkunnan suuntaan että esimerkiksi sosiaalisessa mediassa hyvin. Ja tapahtuman omakin tiedostustoiminta aina silloin tällöin saa sanaansa näkyville. Tässä yksi esimerkki: http://reservinsanomat.fi/?page_id=1968

Salpavaelluksen reittivalikoima, niin kuin tuosta linkin jutusta käy ilmi, on hyvä, ehkä ennakkoon lupaavin kuin koskaan ennen.  Uutta tarjontaa on aivan varmasti myös "muka" kaiken kokeneille ja nähneille salpavaeltajille; Rantatien linjat – vai Kivijärven kierros –reitit, siinäpä valinnan vaikeutta!

Ja aivan oma lukunsa on ”Tulikaste” Salpalinjaan -reitti. Se on tarkoitettu ensikertalaisille, sellaisille jotka joko eivät ole koskaan käyneet Salpalinjassa tai siitä mitään kuulleet tai sitten niille, joilla aiheen kokonaiskuva yksityiskohdista puhumattakaan on vielä puutteellinen.

Reitti ensikertalaisille avaa Salpalinjaa varsin helpossa maastossa, mutta erittäin monipuolisesti ja vahvasti linnoitetulla Miehikkälän Salpalinja-museon ja kirkonkylän alueella. Reitin tarkoituksena ei ole tyhjentää pajatsoa kerralla, vaan antaa sellainen tietoisku, että sille osallistujat ovat koukussa ja tulevat täydentämään tietojaan seuraavilla vaelluksilla tai tutustumalla museokohteisiin tai liikkumalla itse Salpalinjassa. Salpalinjasta kaiken kertominen yhdellä vaelluksella on sitä paitsi sula mahdottomuuskin.

Vaellustapahtumaan kannattaa osallistua jo myös tapahtuman päättävän maanpuolustusjuhlan vuoksi. Tasan tunnin ohjelma koko homman päätteeksi kohottaa mielialat ja virittää väsyneenkin kehon isänmaalliseen, sotiemme veteraaneja ja ylipäätään kaikkia viime sotien aikana maapuolustuksen hyväksi työtä tehneiden kunnioittamiseen.

Tervetuloa Salpavaellukselle, valitse reitti ja ilmoittaudu: http://www.salpavaellus.net/tapahtumat/reitit/
ohje ilmoittautumiseen löytyy myös ko sivuilta: http://www.salpavaellus.net/tapahtumat/ilmoittautuminen/Ei kommentteja: