Tähystyskupu Salpa-asemassa

Tähystyskupu Salpa-asemassa
Kymmenen tonnia "pehmeää" valuterästä teräsbetonikorsun katolla.

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Antti O Arposen muistolle

Tänään, 5.4.2015 tuli TV1:n Aamusydämellä –ohjelmassa pysähdyttävä kahden kuolemaansa valmistautuneen miehen haastattelu. Toinen heistä oli Antti O Arponen, joka kuoli 30.3.2015, viisi päivää tv-taltioinnin jälkeen.

Ohjelma oli erinomainen. Haastateltavat olivat avoimia ja rauhallisia. Uskon, että tuo asenne auttaa monia kohtamaan sen, mikä meillä kaikilla on edessä. Onneksi harva meistä tietää lähtönsä niin tarkkaan etukäteen, kuten he.
http://areena.yle.fi/tv/2467081


Antti O Arponen oli hyvin isänmaallinen mies. Hänen juurensa olivat menetetyssä Karjalassa; Karjala-lehden päätoimittajuus oli hänen viimeinen vakituinen työnsä, josta hän sairauden takia joutui luopumaan. Ainoa asia, jossa en voinut olla hänen kanssaan samaa mieltä oli hänen käsityksensä ns. Huhtiniemi-jupakassa 1944.

Antti lähetti vuonna 2012 oma-aloitteisesti minulle heti tuoreeltaan Karjala-lehdessä julkaisemansa kolumnin, jonka blogina Salpalinjan saloissa heti julkaisin. Siihen on linkki tässä alla. Sen myötä esitän osanottoni entisen esimieheni omaisille ja kunnioitan Antin muistoa ja toivon, että hänen ennustuksensa Salpalinjasta matkailuvalttina vielä joskus toteutuu.Terho Ahonen

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Antin fiksuutta osoittaa myös se, että hän haki Huhtiniemi-asiassa totuutta. Se on eri asia, kun olla jotain mieltä, kuten blogin kirjoittaja on. Tässä on suuri ja tärkeä ero.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiinoista, että kommentteja on alettu sensuroimaan.

Terho Ahonen Miehikkälä kirjoitti...

Ei ole sensuroitu. Lähdin töihin tänä aamuna klo 5,20 ja tulin kotiin netin ääreen 18.15. Vapaaehtoinen blogin ylläpito ei voi edellyttää jatkuvaa päivystystä. Minulla on nyt kolmen kuukauden työprojekti 24/7, joka hieman rajoittaa kirjoittamista. Kiitos kommenteista!